De Gezonde School

Sinds het schooljaar 2019 – 2020 is de Opstap actief bezig met de Gezonde School-aanpak.
In 2020 hebben wij het vignet ‘Sport & bewegen’ mogen ontvangen, hierop hebben wij o.a. onze gymlessen uitgebreid met diverse leerlijnen.
In 2022 hebben we ook het vignet ‘Voeding’ behaald, dit gaat we in de toekomst nog verder uitbreiden.

Wat houdt de Gezonde School in?

Gezonde School is een programma dat scholen helpt om te werken aan een gezonde leefstijl. Volgens een stappenplan werken wij aan verschillende thema’s. Met de inzet van onze gezonde school-coördinator, binnen de school en een externe adviseur van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst, zorgen wij ervoor dat een gezonde leefstijl dagelijkse praktijk wordt.

Waarom de Gezonde School-aanpak?

De Gezonde School-aanpak is een effectieve manier om aan gezondheid te werken. Met een stappenplan werken wij structureel aan één of meer gezondheidsthema’s, zodat effecten op de lange termijn worden bereikt. Daarbij volgen wij drie fasen: voorbereiden, uitvoeren en evalueren. Dankzij de Gezonde School-aanpak krijgen wij beter inzicht in de leefstijl en risicofactoren van onze leerlingen. Op basis daarvan kiezen wij de gezondheidsthema’s en erkende Gezonde School-activiteiten die passen bij onze school.

Wat levert de Gezonde School op voor de leerlingen?

  • Leerlingen die gezond zijn, zitten vaak lekkerder in hun vel. Dat draagt bij aan betere schoolprestaties en het terugdringen van voortijdig schoolverlaten.
  • Leerlingen maken sneller een gezonde keuze en hebben daar ook later in hun leven iets aan.

Wil je meer weten over ons beleid van de Gezonde School?

Drinkwaterbeleid

Genoeg kraanwater drinken is belangrijk. Daarom voeren wij een actief drinkwaterbeleid. Het zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen in je lichaam, het afvoeren van afvalstoffen, en het helpt je lichaam op temperatuur te houden. Alle leerlingen hebben een hervulbare waterfles van school ontvangen. Het meenemen van een eigen bidon is ook toegestaan. Gedurende de dag en tijdens de kleine pauze mogen leerlingen kraanwater drinken.

Vragen over opvoeding of gewicht?

Heeft u vragen over de opvoeding of het gewicht van uw kind(eren)?
Neem dan contact op met de jeugdverpleegkundige van de GGD, locatie Brunssum.
Tel. 088-8805044
E-mai: jacky.devos@ggdzl.nl  

Benieuwd naar het team van De Opstap?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details